2 april 2022
11:00

BK Walldia

Referat: Ränneslövs GIF - BK Walldia

Initiativ till matchen togs i samband med att undertecknad insåg att vi saknade motstånd den här helgen och det var svårt att få napp vilket givetvis var förståeligt då många matcher är planerade sedan länge. Med hänsyn till föreningarnas blixtinkallade möte i söndags, där vi har beslutat oss för att samarbeta på B-lagssidan kom matchen ganska lägligt ändå.

En vänskapsmatch på gräs med nattfrost i början på april är inget ovanligt.
Men eftersom traktorn fortfarande stod i vintervila och ringvälten inte hade hittat fram ännu så var det milt uttryckt en ojämn fotbollsplan som beskådades på Björkvallen. Fokus under uppvärmning låg på bollbehandling och sinnesnärvaro.
Det handlade inte om "kommer bollen att studsa" utan bollen kommer att studsa. Det är också studsen som ställer oss efter 37 sekunder när en RGIFspelare fångar upp en hemåtpass och vinner duellen och 1-0 är ett faktum.

Vi försöker att hålla bollen på marken men planen ger oss inte förutsättningarna till det. 1-1 kommer i minut 25 när Besart snirklar in bollen från kortlinjen. Det är en böljande halvlek och inget av lagen klarar egentligen av att bemästra underlaget även om vi är försöker stundtals. Tröstlöst!

Jocke lämnar målburen i paus och ersätts utav Akil.

Andra halvlek påminner i mångt och mycket om den första och vi är överens om att gå över till en enklare och rakare fotboll i andra. Anledningen till varför tror jag har framgått ovan. 2-1 kommer på en djupledsboll i 63min.
Vi har ett par lägen där Besart kommer till det bästa avslutsläget men bollen sneglar strax utanför stolproten.
Minut 65, Mohammed ersätter Antonio.

Sista 10 minuterna får RGIF utdelning och målen kommer tättinpå varandra i takt med att energin, uppgivenheten och frustrationen är påtaglig hos Walldianerna. 3-1 (82'), 4-1 (87') och 5-1 (89')

Jag är självkritisk och tar med mig erfarenheten i ryggsäcken och blickar samtidigt framåt mot vad som komma skall.

Nu är det två träningar som stundar innan vi har en rolig match på fredag mot HGH i Harplinge.
Då förväntar jag mig en helt annan match med ALLT vad det innebär.